Szülőtől Szülőnek

Kedves Ági,

Korábban nem hittem volna, hogy ilyen szerteágazó hatása lehet ennek a tornának. Kisfiúnk tavaly szeptemberben kezdett Áginál tornázni hetente kétszer. Kisebb vissza-esésekkel, melyekről Ági előre szólt, folyamatos a fejlődése. Érdekes, hogy először az érzelmei kimutatása vált számára könnyebbé, a 6. hónaptól pedig ugrásszerűen javult a koncentrációs képessége, ezzel együtt a finommotorikája. Öt éves kora ellenére korábban szinte sosem rajzolt, nem tudta tartani a ceruzát, gyenge volt a nyomatéka. Jelenleg a rajzolás az egyik kedvenc tevékenysége, és felnőtt szemmel is elmondható, hogy csodásak a rajzai. Elkezdett betűket írni és másolni. A viselkedése és a szabálykövetése is sokat javult, már nincs vele semmilyen viselkedésbeli probléma az óvodában. 

Ági remek szakember, az eddigi legjobb, akivel találkoztunk! És  emellett kiválóan megtalálja a hangot a gyerekekkel, hol szigorral, hol humorral tudja oldani a feszültebb helyzeteket. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Szép napot
Szilvi és Dávid
Kedves Ági!


Tavaly augusztusban voltunk nálad állapotfelmérésen a Tomival, mert  az óvoda illetve a nevelési tanácsadó javasolta a TSMT tornát. Mi ezt elkezdtük nálad szeptember közepén.
Tomi nagyon szeret hozzád járni, lelkesen meséli mindig, hogy milyen gyakorlatok, feladatok voltak az órákon.


Az első változást október végén-november elején vettük észre nála.  Stabilabban tudott megállni  gólyalábon illetve tudott már bukfencezni! Azóta is folyamatosan veszünk észre kisebb-nagyobb változásokat.  Pl. még választékosabban beszél, fogalmaz, ritkultak a nyafogások, esetleges hisztik, a rajzai sokkal szebbek, részletesebbek, kidolgozottabbak lettek, több olyan tornagyakorlatot meg tud csinálni, ami a felmérésnél nem igazán ment.  /gyűrűképzés, hanyatt fekvésnél a fej megemelése - láb megnézése, hanyatt fekvésből  felülés, labdadobás és elkapás, kúszás- ami teljesen kimaradt a mozgásfejlődéséből /.

Múlt héten volt az óvodában fogadóóra, az iskolaérettségről, iskolába menetelről volt szó. Meg voltunk győződve róla,hogy azt fogják mondani, hogy még nem érett, maradjon még egy évet az oviban. Az óvónénik elmondták,hogy rengeteget fejlődött a Tomi, kreatívabbak, szebbek a rajzai, kialakult a feladattudata, szépen fejezi ki magát. Így ősszel mehet iskolába !

Elküldjük neked egy-két rajzát, az első kb. tavaly március környékén készülhetett, a többi pedig november-decemberben.

Köszönünk szépen mindent!
Ági, Gergő