Homloklebeny terápia felnőtteknek

Nem csak gyerekeknek hasznos és szükséges

"A homloklebeny-terápiát arra fejlesztették ki, hogy segítsen kialakítani-kibontani azon képességeket/készségeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy a gyermekek (és felnőttek) az iskolai feladatokban (az életben) megfelelően teljesítsenek. A homloklebeny terápia olyan strukturált gyakorlatokat tartalmaz, melyekkel jelentősen javíthatjuk agyunk teljesítőképességét, rendszerező képességét, sebességét.

Agyunk – testünk többi részéhez hasonlóan – olyan, hogy, ha nem foglalkozunk karbantartásával, akkor lustává, alacsony teljesítőképességűvé válhat. A homloklebeny-terápia során megtanítjuk a felnőttet arra, hogy figyelmüket egyszerre több dolgon is hatásosan rajtatartsák, vagy épp ellenkezőleg: a külső ingerek kizárásával egy dologra összpontosítsák. A program során a mozgást, a beszédet és a gondolkodást kötjük össze olyan gyakorlatokkal, amik homloklebenyünket intenzíven ingerlik és fejlesztik. A homloklebeny ugyanis agyunk azon része, ami – többek között – felelős a gondolkodásért, a tervezésért, a problémamegoldásért, a beszédért, az izomzat akaratlagos mozgatásáért, az érzelem és a személyiség bizonyos aspektusaiért, valamint a bejövő ingerek osztályozásáért.

A terápia hatására jelentősen javul a memória, a figyelem, a mozgás összerendezettsége, valamint fejlődik az egyensúly és a testi-lelki rugalmasság. A gondolkodási folyamat összetettsége megnő, fokozódik a kreativitás. Képesek leszünk gyorsabban, hatékonyabban változni és változtatni, igazodni a váratlan eseményekhez. Ez az idegrendszeri újrarendeződés segíthet abban, hogy a fent említett területek a lehető legharmonikusabban, optimálisan, nagy hatásfokkal működjenek, hozzásegítve az embert a könnyebb, energetikusabb, sikeresebb élethez. Időseknél a demencia folyamatát lassíthatják"


Egy vezető terapeutával és a módszer rendszerbeszedőjével készített - szerintem - hasznos cikket szertnék megosztani itt veletek ezen terápiával kapcsolatban: http://papasmamasmagazin.hu/gyerek/iskolas-gyerek/sni-btm/homloklebeny-terpia-j-specilis-mozgsterpia-figyelemzavaros-tanulasi-nehezsegejjek-kuzdo-gyerekeknek/


Eddigi tapasztalatok azoktól, akik velem tartottak erre az útra is:

" Kedves Àgi!
Pàr hònapja csinàlom màr veled a homloklebeny trèninget felnőttkènt (35 èves vagyok) ès csodàs tapasztalataim vannak. Trèningeken nem lankad a figyelmem, jobban tudok koncentràlni ès összessègèben összeszedettebbenek èrzem magam. Fejlődött a fejben szamolàsi kèpessègem, az olvasàs közbeni szövegèrtèsem ès a mozgàskoòrdinàciòm. Mivel gyermek dalokat ès mondòkàkat tanìtottàl a tornàval egybekötve, ezèrt a belső gyermeki rèszem mindig nagyon vàrja a következő alkalmakat. A csalàdomban minden kisgyermek èlvezi ha előadom nekik a tőled tanultakat ès a kapcsolòdàsom hozzàjuk ezàltal sokkal szorosabb lett.
Nagyon hàlàs vagyok a türelmedèrt ès a figyelmedèrt!
Köszönöm neked!
Lìvia "

Homloklebeny terápia