Alapozó Terápia

“A terápia kezdetbeni célja a beszédproblémás, olvasás és írásproblémás gyermekek fejlesztése, megsegítése volt. Később kiderült a szakirodalom alapján, hogy az anyanyelvi fejlődés helyes működése összefügg gyermekeink 70%-nál a mozgásfejlődésükkel, mozgásügyességükkel. Ha a mozgásfejlesztéssel kötjük össze a beszéd vagy olvasásfejlesztést, sokkal komolyabb eredményt érünk el.

0001

 

Az Alapozó fejlesztés vagy terápia a beszéd és mozgásproblémás gyerekeken, valamint az olvasásproblémásokon és az írás alaki részével küzködőkön segít elsősorban, 5-16 éves korig.”


Valamint az alapozó terápia egy komplex, mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszer fejlesztő terápia, melynek során a gyermekeknél újraindítjuk az emberi fejlődéstani mozgássorozatot, mintegy még egyszer “belökve” az agy fejlődésbeli lehetőségét. A gyermeket a terápia során igen magas fokú mozgásügyességig juttatjuk el.

 

Ezzel a mozgásfejlesztési gyakorlatsorral hatni tudunk az emberi agyban a beszéd működéséért (olvasás, írás) felelős területekre is. A terápia során a mozgásalapotkiegészítjük fejlesztő pedagógiai módszerekkel (idő, tér, emlékezet, hallás- és beszédészlelés-fejlesztés, stb.) ezzel tesszük teljessé.

A terápia hatékonyságának jele a terápiás regresszió, ekkor a gyerek egy az életkoránál alacsonyabb fejlődési fokra lép vissza. Az egyre bonyolultab mozgások megtanulásával , begyakorlásával aztán beindul az emberi mozgásfejlődési útján és elhagyja a regressziós tüneteket , kiküszöbölve fejlődése gátját.

    1. Kinek?
        a. 5-16 éves gyereknek
        b. írás, olvasási nehézségek estén
        c. görcsös, helytelen ceruzafogás
        d. ékezetek kihagyása, betűk felcserélése
       e. Csapongó figyelem az iskolában0000       
       f. Az iskolai kudarcok tövább növelik a nyugtalanágot, valamint tartósságuk pszihés problémákat okozhatnak, egyesek bohóckodnak vagy agresszivvá válnak
        g. Szegényes szókincs
        h.  Egyéb
 

    2. Felmérés
Jelentkezés: Előre egyeztetett időpontban szülői (hozzátartozó) jelenlétben történik, az Anamnézis lap kitöltése/visszaküldése után.
Időtartam: 90 perces, amiből a gyermek 40-50 percet mozog, majd a szülővel a felmérés és az esetleges terápiai javaslat átbeszélés történik.

Díja: 14.000,- 

Ruházat:
    • térd alá érő mozgásra alkalmas nadrág
    • hajcsatt, hajgumi (szemébe ne logjon semmi)

    • Tornacipő opcionális, de nem feltétel


    4. Árakról:
        a. 90 perces foglalkozás 3500,- / Alkalom
        b. havi bérletes rendszerben előre fizetendő az adott hóban lévő foglalkozás napjainak száma
        c. 10% testvérkedvezmény
        d. Lemondás: Betegség, elutazás..stb. előre jelzése esetben a már előre befizetett alakalom jóváírásra, levonásra kerül a következő hónapban. Egy hónapig lehet tovább vinni a le nem járt alkalmakat. Foglalkozás lemondása, sms, email vagy telefononon keresztül.

 Alapozó Terápia
Alapozó fejlesztés